Ο πόλεμος συνεχίζεται, κυρίως χωρίς όπλα. Το παιχνίδι είναι εντός και εκατέρωθεν.

26-Ιουνίου-2024

Σίγουρα ένας άνθρωπος δεν μπορεί να προβλέψει τις εξελίξεις σε ένα τόσο σύνθετο περιβάλλον, όπως η σχέση ΗΠΑ - Ρωσία - Ιράν - Κίνα και άλλων.

Μόνο την άποψη του μπορεί να εκφράσει προσπαθώντας να δει τα πράγματα από λίγο πιο ψηλά. Όπως θα κάνω και εγώ μέσω αυτής της ανάρτησης.

Θέλω να καταθέσω αυτό που φαίνεται, όσο μπορεί κανείς να χρησιμοποιήσει το «φαίνεται».

Εκτός από τις δύο εμπόλεμες περιοχές όπου χρησιμοποιούνται όπλα «φαίνεται» και κάτι άλλο. Τώρα μια με δυο δεκαετίες, μπορεί και παραπάνω. Έδειξε ιδιαίτερα την δύναμη της την περίοδο του κορονοϊού. 

Η συνωμοσιολογία και η αποτελεσματικότητα της όταν προσπαθείς να χτυπήσεις τον αντίπαλο στο εσωτερικό του μέσω αυτής.  

Δεν ξέρω αλλά σα να υπάρχει ένα απωθημένο από την κόκκινη μεριά. Ένα απωθημένο με σκοπό την ανταπόδοση αυτού που έγινε με τον Γκορμπατσόφ.  

Δηλαδή την από μέσα διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης. 

Δεν ξέρω έτσι μου φαίνεται όλο αυτό με τον Τράμπ και όλη αυτήν την συνωμοσιολογία που δημιουργείτε για οποιοδήποτε θέμα, η οποία θεριεύει και αποδιοργανώνει τα πάντα. Το ίδιο σα να συμβαίνει και στην Ευρώπη. 

Ίσως η συνωμοσιολογία να μην έχει τόση δύναμη όσο στις ΗΠΑ αλλά μαζί με την μετανάστευση, τις υπερβολές της αριστεράς, εκμηδένιση αξιών, και την αύξηση του εθνικισμού, επίσης εκμηδένιση αξιών, «φαίνεται» επίσης μια προσπάθεια να γίνει το ίδιο που έγινε με την Σοβιετική ένωση. 

Αυτό το απωθημένο. Η απάντηση με τον ίδιο τρόπο. 

Είναι όμως απλώς μια απάντηση, αντίποινο, που έχει καθυστερήσει δεκαετίες ή έτσι και αλλιώς το δυτικό σύστημα κάποια στιγμή θα εμφάνιζε αυτά τα προβλήματα από την έλλειψη πραγματικής παιδείας;

Πάντως εγώ πιστεύω και φυσικά είναι μια προσωπική άποψη, η οποία δεν είναι δημοσιογραφική ούτε και επιστημονική, ότι το κόκκινο τώρα και πολλά χρόνια προωθεί τον εθνικισμό και την συνωμοσιολογία με σκοπό την γενική αποδιοργάνωση της δύσης. 

Δεν είναι τυχαίο ότι αυτά τα δύο σχεδόν πάντα το ένα χρησιμοποιεί στοιχεία του άλλου και σχεδόν πάντα και τα δύο είναι υπερ της Ρωσίας. Παρατηρήστε το γύρω σας. Συνωμοσιολογία, εθνικισμός αλλά και άκρα αριστερά φωνάζουν Ρωσία.  

Όλα είναι ύποπτα, λένε, μας τα έχει φέρει η νέα τάξη πραγμάτων και όλα τα άλλα ωραία που χρησιμοποιούν αλλά μόλις αναφερθείς σε Ρωσία, αμέσως όλα γίνονται όμορφα. 

Μέχρι και το εμβόλιο της Ρωσίας ήταν τέλειο. Φαντάζομαι ότι αν φέρναμε εκείνη την περίοδο και το Ρωσικό θα είχε εμβολιαστεί και όλο το ποσοστό που δεν εμβολιάστηκε λόγω συνωμοσιολογίας. Φυσικά όλο αυτό ενισχύει την δύναμη των μοναστηριών και γενικότερα της εκκλησίας και άρα μειώνει την οποιαδήποτε ελπίδα για Ελληνική Αναγέννηση. 

Η δύση δεν έχει βρει φάρμακο αλλά μπορεί και να έχει βρει.

Δύσκολα πάντως μπορεί να αμυνθεί διότι έχει τρομερά ελλείματα παιδείας και ο κόσμος με βοήθεια από την αποβλάκωση των κοινωνικών δικτύων και των κινητών είναι επιρρεπείς στο να «ανήκει κάπου», κάπου που δεν θέλει πολύ σκέψη και μελέτη. 

Να είναι απλό και οπαδικό. 

Να δημιουργεί έντονα συναισθήματα, αυστηρά μόνο συναισθήματα χωρίς λογική.

Εμείς είμαστε αυτοί και οι άλλοι είναι οι τάδε. Αυτό αρκεί και φυσικά να υπάρχει έντονα το επιχείρημα ότι είμαστε επαναστάτες, αγωνιστές. Δεν έχει σημασία που και τι. Απλώς να είμαστε επαναστάτες χωρίς αιτία. 

Φάνηκε και όταν μπήκαν οι οπαδοί του Τράμπ στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ, ευτυχώς οι αρχές δεν έφεραν καμία αντίσταση και τους άφησαν να μπουν. Απλώς δεν ήξεραν τι να κάνουν. 

Όπως και όλοι οι επαναστάτες χωρίς αιτία και γιαυτό πάντα προχωρούν σε καταστροφές ή άλλα εντυπωσιακά.  

Τα συμπτώματα φαίνονται παντού. Άτομα σε αεροσκάφη που για κάποιο τρελό λόγο αναστατώνουν τους πάντες. Άτομα που μαχαιρώνουν περαστικούς που αν τους ρωτήσεις δεν ξέρουν ούτε οι ίδιοι γιατί το έκαναν. 

Τα συμπτώματα θα αυξηθούν. 

Το ρωσικό σύστημα είναι πιο κλειστό, πιο ελεγχόμενο και δύσκολα αναπτύσσονται ανοησίες αλλά υπάρχει μεγάλη περίπτωση να αναπτυχθούν, υποβοηθούμενες, υπόγειες αντιδράσεις που δεν θα είναι και τόσο ανόητες. 

Θα δούμε ποιο σύστημα θα μπορέσει να φέρει πρώτο σοβαρό πλήγμα.  

Ο εθνικισμός, η συνωμοσιολογία που καλλιεργεί η Ρωσία στη δύση ή αυτό που πιθανότατα καλλιεργείτε εντός της Ρωσίας το οποίο θα σκάσει απότομα, όσο απότομα έσκασε και η Σοβιετική Ένωση;

Προσπαθώντας να μην εκφράσω τη γνώμη μου για το ποιο από τα δύο θα προτιμούσα, θα γράψω μόνο ότι ανεξάρτητα από την δικιά μου γνώμη, το να συμβεί για δεύτερη φορά στον κόκκινο και να πάρουν τον έλεγχο άλλα ρωσικά χέρια θα είναι πιθανότατα το πιο ήπιο ως προς τις συνέπειες. 

Διότι δεν μπορώ να φανταστώ το τι θα μπορούσε να συμβεί σε μια ολοκληρωτική κατάρρευση εκ των έσω όλου του δυτικού κόσμου. 

Μάλλον και ελπίζω ότι θα προλάβουν αυτές οι εξελίξεις την γενική χρήση των όπλων και ίσως και των πυρηνικών.  Αν και βέβαια μπορεί να υπάρξει και πιο σοβαρή ως προς τον τρόπο έκφρασης, κίνηση, εκ των έσω στη Ρωσία, πιο αιματηρή δηλαδή αλλά και στην Αμερική. 

Υπάρχει βέβαια και ο μεγάλος κίνδυνος αν καμία από τις δύο υπόγειες ενέργειες δεν φέρει αποτέλεσμα να στριμωχτεί τόσο ο τσάρος που να κάνει την πυρηνική βλακεία. 

Η Κίνα από την άλλη μπορεί να αντιμετωπιστεί με οικονομικό τρόπο. Δώσε της αγορές να πουλά τα πάντα και όλα καλά. 

Αν και εκεί σίγουρα υποσκάπτεται, πιθανότατα αυτό όχι από εξωτερικούς αλλά από  ανθρώπινους παράγοντες μια εξέγερση λόγου του λάιτ κομουνισμού που κρατά τα γκέμια των πολιτών.  

Θα δούμε τις θα μας παρουσιάσουν οι εξελίξεις, ελπίζω να ισορροπήσουν όλα με τον πιο ήπιο τρόποι. 



Σχόλια